Ajuntament de La Vajol

Captcha image
  • La Vajol
  • La Vajol
  • La Vajol
  • La Vajol

Ruta de l'exili

Sou a: Inici>Turisme>Cultura>Ruta de l'exili

Aquest itinerari transcorre pels llocs més emblemàtics i pels principals escenaris que van ser testimonis de l'Exili del 1939. 

 

El recorregut que es proposa és La Vajol - Monument a l'exili - Can Comaulis - Can Barris - Coll de Lli - Les Illes (a la Catalunya Nord) - Coll de Manrella - La Vajol - Mina Canta - La Vajol. 
Distància: 13 Km. 

Desnivell acumulat: 505 metres

 

Aquesta ruta es pot fer a peu i en bicicleta, també en cotxe (amb algunes variacions). 

 

Itinerari: Podem deixar els cotxes a l'aparcament de l'entrada de La Vajol, i des d'aquí visitar el monument a l'exili (es troba a escassos minuts de l'aparcament), es torna al poble i es travessa, per agafar la carretera de La Vajol cap al restaurant Can Comaulis (també podem arribar fins aquest punt en cotxe). A pocs metres del restaurant es pren el sender a l'esquerra en direcció a Can Barris.

 

Travessem el bosquet i passem per la Font del Cucut. Arribem al Coll de Lli, on trobem un plafó explicatiu i un monument als polítics que es van exiliar a França per aquest camí. Des d'aquí prenem un sender molt agradable de baixada fins a Les Illes. Travessem el poble i firem a l'esquerra per prendre la carretera que puja al Coll de Manrella, on hi ha el monument a Lluís Companys. A pocs metres del Coll de Manrella prenem un trencall a l'esquerra (senyalitzat per Itinerània, amb marques grogues), que ens durà de tornada al poble o al restaurant (segons on haguem deixat el cotxe).

 

Per arribar a la Mina Canta cal travessar el poble, en direcció a Maçanet de Cabrenys, pel camí del cementiri. Abans del trencant de la Mina veurem la casa de Can Barris (on es van amagar nombrosos personatges il·lustres i polítics durant el seu exili). Prenem la pista cap a la Mina, on arribem en pocs minuts. Al costat de la Mina hi ha un pollancre de grans dimensions. Desfem el camí d'anada per tornar al poble.

 

 

 

 
 

Copyright 2010 La Vajol

Ctra. de les Mines · 17707 La Vajol · Tel. 972535325 ·